FA 463-2
5 9980 4854 6329
Fonó, 2020
Ár:
3000Ft (9 EUR)

A zeneszerző és a játszók egyfajta folytatásnak szánják a lemezt a nagysikerű - 2015-ben megjelent - Szemed Kincse album után. A két lemez jin-jang szerűen öleli magába a különböző finom rezgésű hangulatokat, melyek az emberi lelket megjárják a mindennapokban. A Szemed Kincse album elringató, hálaénekszerű hangulata után a Have no fear forrongóbb módon közelít a mozdulatlanhoz, a fényes egységben való megnyugváshoz. Ezen a lemezen is a kimagasló improvizatőrök pillantba szőtt, egyszeri, kortárs jazz muzsikáját hallhatjuk: a lemez anyaga élő felvétel, melyet egy teltházas koncerten rögzítettek.

„Azt hiszem, nincsenek véletlenek. Nem véletlen, hogy az Arura Trio új albuma ennyi sok évet váratott magára. Nem véletlen, hogy a felvételhez a zöld utat a Covid-helyzetben kapta, váratlanul, a derült égből, egyik pillanatról a másikra. Nem véletlen, hogy a tavaszi járványügyi bezárkózás miatt egy hosszú tanyasi elvonuláson vettem részt és az sem, hogy három hónapig a rétekre, a természetbe szorultam gyakorolni. A kompozíciók nagy része itt született, vagy itt nyert tökéletes formát. Az általam írt kompozíciók a játszók benső üzenetétől élednek fel, nyernek érvényes formát és delejt, így hihetetlen nagy jelentősége van, ki és mikor játssza azokat. (...)
Hiszem hogy, a boldogság állapota a történésekkel való összhangon múlik. Ellenkezhetem velük, de ezzel energiát veszítek. Sok energiát veszítek. A félelem pedig energiát rabol. Erőre van szükségünk – mindannyiunknak - hogy a nehézségekkel szembe tudjunk nézni. Hitünk és reményünk legyen. Félelem nélkül. Az Arura Trió a bölcs fák üzenetét szeretné elvinni hallgatóihoz.”
Tóth Viktor

Tóth Viktor altszaxofon / kompozíciók
Lukács Miklós cimbalom
Orbán György nagybőgő

1 Who Is Like You? 6'35
2 A Little Peace 9'56
3 Overture For Peace 7'21
4 Brightest Moment 4'09
5 Elsüllyedt városok 1'45
6 Light Train 4'08
7 Ethiopia 8'26
8 Hajnali bús 5'24
9 Moon Illusion 3'09
10 The Missing One 5'50

A felvétel az Opus Jazz Clubban készült 2020-ban.

Mixed and mastered: László Gazdag, Recorded: KZS Thanks to BMC. Cover Design: Dániel Miklós

Támogatta: NKA, FonTrade Music, Tiszta Formák Alapítvány

Elérhető letöltések: