• Untitled design (76).png
  Megjelent! Coltrane Legacy Orban György 6tet: NAIROBI

  A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. Lemezük Nairobi címmel a Fonó gondozásában jelent meg, kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.

  Tovább
 • Untitled design (75).png
  Ma is a Fonóból megyek haza!

  Számos ismert művész és civil vendégszereplésével forgatták a Fonó kisfilmjét reggeltől hajnalig! Cserepes Károly Blacklake című nemzetközi toplistás lemeze szól a Fonó új kisfilmje alatt, amelyben ismert művészekkel és civil szereplőkkel végigkísérjük a Fonó egy napját a reggeli táncoktatástól a délutáni próbákig, az esti koncertekig és táncházakig és a másnapi hazatérésig. Lakatos Mónika, Vecsei H Miklós, Paár Julcsi és zenekara, Szeder, Branka, Lóci, Fekete Bori, Novai Gábor Novan, Rostás Mihály Mazsi, Tóth Viktor is feltűnik a 2:32 perces kisfilmben, amelyet a HYPE stáb készített.

  Tovább
 • Untitled design (74).png
  Telt házakkal zajlik az ország legnagyobb jazzfesztiválja

  JAZZFEST BUDAPEST2022. április 27. – május 12.10+ helyszín, 200+ fellépő, 60+ koncert városszerteZene határok nélkül!

  Tovább
 • Untitled design (32).png
  Két Fonós lemez kapott Fonogram-díjat

  Szombaton tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat, amelynek két kategóriában a Fonó által gondozott lemezeket díjaztak. A Dresch Quartet Árnyékban című lemeze Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategóriában nyerte el a rangos elismerést, míg a Góbé zenekar Bartók 44 duó című felvétele Az év hazai világ-, vagy népzenei albuma kategóriában lett az első helyezett. A díjat a Dresch Quartet nevében Dresch Mihály, a Góbé nevében pedig Vizeli Máté vette át.

  Tovább
 • Untitled design (66).png
  Koncertekkel és szakmai programokkal várja az érdeklődőket a Fonó Selection

  Idén már kétnapos szakmai programmal és kerekasztalbeszélgetésekkel, valamint csütörtökön és szombaton este válogatott koncertekkel várja az érdeklődőket a Fonó Selection, avagy a Fonó felvállaltan szubjektív válogatása: találkozások az idei év kiemelkedő alkotóival, szakmai eszmecserék a bennünket leginkább mozgató kérdésekről és persze remek koncertek. Csütörtökön az Öröm a zene koncerten a Határtalan világzene Kárpát-medencei sorozat részeként lép színpadra az Esszencia, kiegészülve a Zimber Ferenc-Szabó Dániel cimbalomduóval, valamint Bognár Szilvia, Paár Julianna és Kubinyi Júlia énekesnőkkel. Szombaton este a Fonogram-díjas, nemzetközi toplistás Ötödik évszak ad koncertet majd Branka: Én Csépem című decemberben megjelent és azóta remek kritikákat kapott új lemezének bemutató koncertjét hallhatjuk.

  Tovább
 • Untitled design (26).png
  A Pajtától a Palotáig címmel tartott kétnapos konferencián ismertették az új pályázati lehetőségeket is

  Pajtától a Palotáig – a kultúrafogyasztás új színterei címmel kedden és szerdán tartották a Hagyományok Házában a Pajtakult projekt és a Magyar Fesztivál Szövetség első közös szakmai konferenciáját, amelynek fő kérdésköre az épített örökség és a kultúra kapcsolata, fesztiválok és kulturális események helyszínei a pajtától a palotáig. A konferencián ismertették a pajtatulajdonosok számára hamarosan megnyíló pályázati lehetőségeket. Programsorozatokkal 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a pajták.

  Tovább
1 / 83