• fono_krakow.png
  Krakkóban várja a közönséget háromnapos programsorozattal a V4-es Fonó klub

  Áprilisban háromnapos kassai sorozattal indult útjára a Fonó V4-es klubhálózata. Szeptember 23-25. között Krakkóban várják a közönséget ismét egy komplex, háromnapos programsorozattal. A pénteki megnyitón Joanna Słowińska lengyel énekesnő és zenekara közreműködik, majd szlovák, lengyel és magyar táncházban vehetnek részt az érdeklődők. Szombaton workshopokat és koncerteket rendeznek, Magyarországról a Zűrös Banda közreműködik, Szlovákiából pedig a Muzička zenekar. A krakkói programsorozat, amelyet vasárnap egy szakmai konferencia zár, a Visagrad Fund támogatásával jön létre, a projektben a Fonó szakmai partnere a lengyel EtnoKrakow/Rozstaje egyesület és a szlovák Klub Milovníkov.

  Tovább
 • Nyári szünet 2022.06.20.-09.10 (20).png
  Lajkó Félix szólókoncert a 11. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján

  Démonikus improvizációk, szárnyaló dallamok, lelkünket az ismeretlenbe repítő virtuozitás. Lajkó Félix a zene nyelvén mesél érzésekről, hangulatokról, betekintést nyújtva belső világába. Egy Lajkó szóló koncert maga a teljes átlényegülés, egy különleges és szokatlan zenei élmény, maradandó katarzis. A vajdasági hegedűművész az elmúlt időszakban megszenvedte a covid hullámait, így több mint két éve volt utoljára szólókoncertje Budapesten. Most a Fonóba ismét elhozza a végtelen zenét, a koncertet, amely gyógyír a léleknek.

  Tovább
 • Untitled design (46).png
  Megjelent! Tárkány Trió: A cimbalomprímás

  A zenekar vezetőjét nevezzük prímásnak, vagyis elsőnek, játsszon bármilyen hangszeren. Leggyakrabban ezek a hegedűsök, de olykor a cimbalmosok, klarinétosok is átvették a prímet. Ezekre a cimbalmos prímásokra emlékezik ez a lemez, ezt a magyar cimbalomprímás hagyományt szeretném folytatni, innen a lemez címe: A cimbalomprímás.

  Tovább
 • charlie & katie are.png
  Táncházak Éjszakáján indítja az új évadot a Fonó

  Szeptember 10-én táncházzal nyitják meg az évadot a Fonó Budai Zeneházban: délután négytől hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal tölti meg Táncház Egyesület. A ház vendéglátása már szeptember 5-étől rendes nyitvatartással várja a vendégeket.

  Tovább
 • Nyári szünet 2022.06.20.-09.10 (17).png
  Megjelent a Canarro: New York - Párizs - Budapest című lemeze

  A Canarro Magyarország egyik legkiválóbb manouche swing zenekara, pályájuk a kezdetekben utcazenész-duóból indult, és azóta már öttagúvá kiegészült zenekarként a MÜPA, vagy épp a SZIGET színpadjain is megállják a helyüket, számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek. Legkedvesebb helyszíneik mégiscsak a kis klubok színpadai, ahol a zenéjükből fakadó közvetlenséggel találkozhat a közönség. A Canarro új lemeze kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.

  Tovább
 • Nyári szünet 2022.06.20.-09.10 (5).png
  Egyfeszt pörgés: a világzenei csillagokat is lehozza Gyergyóba Erdély legfiatalabb fesztiválja

  Ha Erdélyről nézel különböző turistacsalogató reklámfilmeket, biztosan előbb-utóbb felmerül benned, hogy a valóságban biztosan nem ilyen, mint a felvételeken. Itt valami nem stimmel, mert valami nem lehet ennyire giccsesen gyönyörű. Fenyvesek, hegycsúcsok, hegyi tavak, völgyekben megbúvó piciny falvak, kastélyok és székelykapuk, barlangok és borvizek – ez biztos csak a PR része, és főleg azoknak, akik valamiféle képzeletbeli VR-szemüveggel, rózsaszín ködön át nézik Erdélyt, és azt látják, amit látni akarnak.

  Tovább
1 / 85