• 439873811_10224907212323102_3229291976526826197_n.jpg
  Fiatalok élesztik újjá a Vajdaszentiványi néptánctábort

  Idén – több év kihagyás után – újjászületik a legendás Vajdaszentiványi néptánctábor, amelyet fiatal helybéli táncosok, zenészek és szervezők élesztenek újra. A táncházak egyik legkedveletebb táncanyagát, a világhírűvé vált vajdaszentiványit itt helybéli mesterektől, tánctanároktól, táncosoktól lehet eltanulni amellett, hogy a helyi – tág értelemben vett – népi kultúrába is be lehet tekinteni. A 2024. augusztus 12-17. között megrendezésre kerülő táborba már várják a jelentkezéseket.

  Tovább
 • PaarJulcsi.Gyermekzenei.Fonogram.jpg
  Az év legjobb gyereklemeze lett Paár Julcsi Rókatánc című albuma

  Paár Julcsi 2023 szeptemberében megjelent, szám szerint harmadik gyereklemeze Fonogram-díjas lett a gyermekzenei kategóriában, a Rókatánc az év legjobb gyerekalbuma! Az öt jelölt között két Fonós kiadvány szerepelt, a Rókatánc mellett Korpás Éva Piripotty című lemeze is a legjobb öt album között foglalt helyet.

  Tovább
 • együtt egymásért fotó (1).jpg
  Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban

  Fonó, 2024. április 27. szombat 18:30Művészek, zenészek, táncosok összefogtak, az Együtt egymásért! - Kárpátaljai esttel a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítésére. A Fonóban megrendezésre kerülő est során – amelyre teljes árú és támogatói jegyek is vásárolhatók – bemutatják Kárpátalja sokszínű népművészetét. Tegyünk együtt, egymásért!

  Tovább
 • Erdpfű2.jpg
  Locsolóbál a Fonóban

  Húsvéthétfőn hagyományosan hatalmas táncházzal várnak mindenkit a Fonóban, a Locsolóbálon. Ezen a különleges alkalmon két zenekar is húzza majd a talpalávalót, az Erdőfű és a Csángálló. Mindkét formáció közkedvelt, dinamikus táncházi zenekar, akikkel garantált a felhőtlen szórakozás, falusi mulatság a városban! Részletek és jegyek a Fonó weboldalán.

  Tovább
 • Képernyőfotó 2024-02-07 - 11.47.25.png
  Lemezbemutatók márciusban a Fonóban

  Márciusban több lemezbemutató várja az érdeklődőket a Fonóban, rögtön a hónap első napján a Berka táncház előtt lép színpadra az amor fati, új lemezének anyagával. Március 9-én Hajdú Klára Fúvom az énekem című zenei anyaga mutatkozik be a Fonóban. Március 22-én pedig a Lámpaláng hoz egyfajta sajátos, énekelt költészetet a házba.

  Tovább
 • DSC04592-Enhanced-NR-2.jpg
  Ambienttől és balkáni ritmusokig, koncertkülönlegességek, egyéni alkotók a Fonóban

  Január végén és februárban a Fonó bátran válogat hazai előadók ritkán hallott produkcióiból. Okos Viola énekes-dalszerző, akit a Makám énekeseként hallhattunk legutóbb a Fonó színpadán ezúttal elképesztő hangjával és saját produkciójával érkezik vissza egy népzenei ihletésű konerttel. Andras Toth (zongora), a magyar undergound szcéna egyik meghatározó művésze ezúttal szólóban lép fel a Fonóban és ad ízelítőt készülő szólóalbumáról. Visszatér a Chalga is, akik a tavalyi nemzetközi toplistás lemezsiker után természetesen a világraszóló dalokból is válogatnak majd a koncerten.

  Tovább
1 / 88