• DSC04592-Enhanced-NR-2.jpg
  Ambienttől és balkáni ritmusokig, koncertkülönlegességek, egyéni alkotók a Fonóban

  Január végén és februárban a Fonó bátran válogat hazai előadók ritkán hallott produkcióiból. Okos Viola énekes-dalszerző, akit a Makám énekeseként hallhattunk legutóbb a Fonó színpadán ezúttal elképesztő hangjával és saját produkciójával érkezik vissza egy népzenei ihletésű konerttel. Andras Toth (zongora), a magyar undergound szcéna egyik meghatározó művésze ezúttal szólóban lép fel a Fonóban és ad ízelítőt készülő szólóalbumáról. Visszatér a Chalga is, akik a tavalyi nemzetközi toplistás lemezsiker után természetesen a világraszóló dalokból is válogatnak majd a koncerten.

  Tovább
 • Napfonat 3 © Veres Anita_Határtalan Képzelet.jpg
  Nemzetközi toplistán a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem c. albuma És már itt az együttes új, ünnepi lemeze!

  Felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe-ra a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem c. lemeze, amely a Fonó gondozásában jelent meg nyár elején. A World Music Charts Europe zsűrijében 25 ország 50 világzenei szakembere foglal helyet, akik minden hónapban pontozásos rendszerben választják ki a legjobb lemezeket. Az albumok a kapott szavazatok alapján kerülnek fel a legjobb 20 kiadványt jegyző toplistára. A decemberi listán a rangos 11. helyen szerepel a Napfonat lemeze, ebben a hónapban más hazai album nem került fel a toplistára.

  Tovább
 • 20_top_labels_green_wmx23_1140x705.jpg
  A világ legjobb kiadói között a Fonó

  A WOMEX közzétette a világ legjobb 20 kiadóját összesítő Top Labels of the Year listáját, amelyen a Fonó egyetlen magyar és egyetlen közép-kelet-európai kiadóként szerepel.

  Tovább
 • wine_cover2.jpg
  12. alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját a Fonóban

  Tizenkettedik éve ad otthont a Fonó a Wine&Violin Hegedűkészítők Szalonjának, amely Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő kezdeményezésére jött létre. Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine&Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be munkáikkal, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk.

  Tovább
 • QLA00481.jpg
  Táncházak éjszakájával nyitja kapuit a Fonó

  Szeptember 9-én a Táncházak éjszakája gazdag programjával indul az évad a Fonóban, ahol idén számos évfordulót ünnepelnek különleges vendégekkel!

  Tovább
 • QLA00271.jpg
  Domján József kiállítás nyílt a Fonóban!

  A kiállítás Domján József fametsző grafikus születésének 115. és halálának 30. évfordulójának emlékére kapott helyet a Fonó falain.

  Tovább
1 / 88