Ár:
4000Ft (11 EUR)

A Kaláka közreműködésével készült el Laposa Julcsi népzenész Népi hang-színek művészeti kiadvány-sorozatának negyedik része; a Tavasz-nyár.

Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész-zenei mediátor ezúttal a Kárpát-medence magyar ajkú közösségeinek tavaszi-nyári népszokásait, népdalait, népviseleteit mutatja be a tőle megszokott kreativitással. A kiadványhoz tartozó lemezen Zala megyei gyermekekkel, és az ötvenéves Kaláka együttes közreműködésével csendülnek fel szebbnél szebb dallamok. „A Kaláka dalain nőttem fel, nagy megtiszteltetés ez nekem. Fantasztikus dolog, ha azokkal dolgozhatsz együtt, akiket csodálsz, akikre felnézel. Az autentikus népzenét képviselem, de az utóbbi években voltak enyhe irányváltoztatásaim, a Kalákával való közös munka is ilyen.”

A Népi hang-színek dalos-kifestőfüzet negyedik kiadványában – Tavasz-nyár – népi motívumok, hímzésmotívumok, népviseletes figurák találhatóak, dalokkal, kottákkal, játékokkal és játékleírással mellékelve. Laposa Julcsi kiadványsorozatának célja, hogy a népművelést játékosan, élményszerűen mutassa be a kicsiknek, egyfajta zenei nevelést adva az óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A CD tartalma:
1. Szent Gergely doktornak…
2. Katonás…
3. Villőzés, Zöldágjárás…
4. Húsvét…
5. Állatkihajtás…
6. Pünkösdölés…
7. Virágosgyümölcsös…
8. Szentiványi tűz…
9. Aratás…

“Julcsi nem “csak” jó anyagokat készít, hanem arra is gondja van, hogy éri el azokat, akiknek örömet szereznek munkái.” – Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes vezetője
Rajta, kezdj hozzá: Dalolj, színezz, játssz!