FA 266-2
Vonalkód: 5998048526628
2011
Ár:
3300 Ft
3000 Ft (9 EUR)

Lajkó Félixet is izgatják e kérdések, nem véletlen, hogy zenéje szólt már mindenhol, koncert teremben, fesztiválon, kis és nagyszínpadon, utcán, tetőn, aluljáróban, templomban, tavon és erdőben is.
És ez utóbbiban szólt a legjobban. Akusztikusan, a természet erőivel egyetemben.
Régről tudtuk, hogy a természet erői, „a lent és a fent is” megtalálható Makovecz Imre tereiben, és azt is tudtuk, hogy Félix zenéje mássá teheti e sokak számára furcsa, de mégis egyedi, organikus épületeket, azaz zene és tér, dal és kupola jól elférnek egymás mellett.

2011 januárjában a Kecske utcai irodában fogadott bennünket Makovecz Imre, ahol az ismerkedést követően, alkalmi koncertre is sor került, ahol a mester meggyőződött róla, hogy Félix és Anti zenéje méltó a tereihez.
Énekesnő nélkül is! - ugyanis zenélés előtt ezt kérte számon a fiúkon, hogy az énekes lány hol van? Menni fog ez nélküle is, mondták…

Ezek után már nem volt nehéz kijelölni a mesterrel együtt azt a 9 helyszínt, ahová 2011 tavaszán el is látogattunk.
Számunkra ez az album e sok-sok élményt generáló turné lenyomata.
De mindenekelőtt örök emlék és tisztelgés Makovecz Imrének, hogy tereit, templomait létrehozta, épületeivel csodásabbá tette a Kárpát-medencét. Géniusz volt, hozzá méltót ma mi nem ismerünk.


Lajkó Félix - hegedű, fütty
Brasnyó Antal - brácsa

Nyitány
A madárnak
Tekintet
A repülőnek
A gödörből
A földön
Vigadó
„Kék”
Busz
Ősz
A bokorból
Az úton
Selyem


Elérhető letöltések: