2011
FA 259-2
Vonalkód: 5998048525928
Játékidő: 53,20
Ár:
3300 Ft
2500 Ft (7 EUR)

A Fanfara Complexa - mint táncházi zenekar - 2002-ben alakult, azóta állandó és kedvelt résztvevője a budapesti és a vidéki táncházaknak. 2002 óta rendszeres résztvevői a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Falunapoknak, ahol moldvai csángó környezetben zenélhetnek, tanulhatnak – bekapcsolódva a falu életébe.

Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. A zenekar - követve a zene legősibb funkcióját - alapvetően táncos, "talpalávaló" zenét játszik.
A lemezen szerepel Novák Csaba basszusgitáron, ez újdonság az eddigi táncházi hangzáshoz képest.
A zenekar a repertoárját főleg azoktól a moldvai zenészektől tanulja -  akikkel nyaranta találkoznak a Somoskai Falunapokon is -mint Paun Yonel szaxofonostól, illetve a bacioi-i fanfárzenekartól.

Ezek a zenészek gyakran muzsikálnak a csángó falvakban, Klézse, Külsőrekecsin környékén, vagy a Szeret túlpartján, Magyarfaluban is.
Mivel ezen a vidéken a népzene egy élő folyamat, állandóan változik, újul, ezért a zenekar merít az interneten egyre nagyobb számban fellelhető dallamokból is. Céljuk, hogy a jelenleg is zajló zenei folyamatokat a maguk módján beillesszék az itthoni táncházi, zenei életbe.
Bede Péter – alt szaxofon,
Sófalvi Kiss Csaba – tenor szaxofon, kaval,
Salamon Soma – harmonika, kaval
Róka Szabolcs – koboz, ének,
Benke Félix – dob, doromb, falevél
Novák Csaba – basszusgitár

vendég: Balogh Kálmán - cimbalom


1. CSOBÁNOS
2. MELANKOLIKUS SZERBA
3. GEAMPARALE
4. KAVALOS
5. STEFANO MANELE
6. BÁCSÓI KÉK HORA
7. HAJNALI ÉS LEGÉNYES
8. SZEKVENCIÁS HÓRA
9. CICÉLÉS ÉS GYORS
10. BÁCSÓI SZERBA
11. RIGU SI MARIAN
12. A-s MANELE


Elérhető letöltések: