Kiadó és kiadás éve:  Fon, 2022
Termékkód: FA 483-2
Ár:
3000Ft (9 EUR)

Ez a jövő muzsikája! - robosztus mérföldkő

Az Élem az első nagylemez, amelyet a Góbé a megújult felállásban jelentetett meg, először a digitális felületeken, majd fizikai formájában is napvilágot látott a remek album. A 15 éve aktív csapat 2020-ban új énekessel és nagybőgőssel kezdett alkotni, Várai Áron és Hegyi Zoltán személyében. Az új tagokkal új lendület is érkezett a formációba, ennek eredményeként születtek meg az elmúlt másfél évben megjelent dalok, és ezek összessége a most kiadott album is. A lemezen vendégként szerepel Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista.

Ezen az albumon betyár témából lett több a szokásosnál. Ezen törjük is a fejünket, hogyan folytassuk, de ez a jövő muzsikája. Az Élem egy újabb tökéletes pillanatkép arról, hol tartunk ízlésileg, zeneileg. Az összes apró hangját imádom, úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom minden érzelmi helyzetben, bármilyen társaságban és napszakban." (Czupi Áron)

„Az album számomra egy robosztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen. Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak. Van itt vidámság, csalfaság, téboly, történelem, néha kendőzetlen őszinteség, de balladai komolyság is"
(Várai Áron)

Áron Várai – szóló ének, pásztorfurulya, ütőhangszerek
Márton Rigó – hegedű, ének
Máté Vizeli – brácsa, hegedű, gitár, fretless lute, bőgő, ének
Mátyás Egervári – hammered dulcimer, harmonizing tambura, bagpipes, hurdy-gurdy, Irish flute, Hungarian shawn
Zoltán Hegyi – bőgő, basszugitár
Áron Czupi – dobok, ütőhangszerek, ének

Featuring:
Balázs Dongó Szokolay – pásztorfurulya, kaval (10)
Pista Busa – rap (5)

 1. Fekete föld – Black soil
  2. Ex - Ex
  3. Chikós - Herdsmen
  4. Borozós – Wine song
  5. Hajsza – Chase
  6. Ellenpontozó - Counterpointing
  7. Korcs – Mongrel
  8. Én is voltam – I also used to be
  9. Azért se – No way
  10. Pekulár - Shepherd

Grafika: Attila Goór
Fordítás: Veronika Vukics
Stúdiómunkák: Ákos Dióssy
A felvételt Dióssy Ákos készítette a Barázda Stúdióban. A “Én is voltam – I also used to be” kezdetű nótát Válik László vette fel és keverte meg az L.V. Hang Stúdióban.

Köszönet illeti családjainkat, barátainkat, mestereinket, akárcsak állandó támogatóinkat ,mint  Pajzs József “Fóka”, Kellényi Gergely “Kecske” és végül, de nem utolsó sorban Téged, aki a lemezt hallgatod!

Elérhető letöltések: