2014
FA 303-2
Játékidő: 48,29
Ár:
3000Ft (9 EUR)

A Palimo Story az elmúlt esztendők egyik legfontosabb zenei vállalkozása, amit Both Miklós és a Buda Folk Band zenésze, Ifj. Csóori Sándor "Sündi" ötlete alapján született.
A két zenész tavaly ősszel bejárta az ország különböző régióit, ahol tehetséges, de csak szűkebb környezetükben, vagy ott sem ismert zenészek után kutattak. Több mint tízezer kilométert jártak be, elsősorban a hátrányos helyzetű régiókban található cigányközösségeket keresték fel. A program eredményeként kiválasztott tíz zenész - köztük hét, többségükben autodidakta roma zenész megtanulta az együttesre írt és hangszerelt Both Miklós szerzeményeket. A zenekar tagjai Salgótarján mellől, Mohácsról, Dávodról, a Jászságból, Pécsről és Kápolnáról kerültek ki.

Olyan zene született, amely egyesíti mindazon zenei kultúrákat, amelyekkel a magyar városokban és falvakban találkozhatunk. "Ebben a történetben az is egy üzenet, hogy modern hangszerelésben a Kárpát-medencei zenekultúra, mennyire tudott archaikus és egyben kortárs is maradni." - nyilatkozta ifj. Csoóri Sándor "Sündi" a produkcióról. A bartóki gyűjtést idéző programot egy filmes stáb követte és az így készült dokumentumfilm megtalálható a  YouTube-on.

A stáb munkahelyek öltözőiben, az utcán, iskola előtt vagy otthonukban bírta rá a fiatalokat arra, hogy mutassák be tudásukat. Sok tehetséggel találkoztak, nem fért bele a zenekarba mindegyikük, de a filmben láthatjuk a kimaradtakat is.
Egy, a fővárosból nem nagyon látható másik Magyarország tárul a néző elé, amely hátrányos helyzete, elszigeteltsége ellenére kimagasló tehetségeket rejt.

A zenekar:

Both Miklós –a projekt vezetője, zeneszerző, gitáros

Csoóri Sándor ‘Sündi’ – brácsa

Rácz Richárd – billentyűs

Balog Tamás Cérna – tambura

Gárgyán Zoltán – szaxofon

Horváth Péter – dob

Sára Csobán – szaxofon

Kállai Géza – basszusgitár

Báder Dzsoni János – cimbalom

Milák Richárd – gitár

Bíró Márti – ének

Olád Dániel ‘Kobra’ - ének

1. Aki engem keres

2. Miért nincs otthonom

3. Istenem

4. Hajnal

5. Ha jön az éj

6. Szerettelek sok ideig

7. Ez a dolog jó dolog – Lassú

8. Ez a dolog jó dolog – Csárdás

9. Ez a dolog jó dolog – Friss

10. Hallgató

Zeneszerző: Both Miklós, dalszöveg: Babiczky Tibor és Both Miklós

Elérhető letöltések: