Jegyvásárlás

Következő események

Újbuda Jazz Fesztivál - Kézdy Luca szóló, Kerub trió

Az idei, immár 19. Újbuda Jazzfesztivál a Fonóban várja a jazz szerelmeseit. A fesztivál célja, hogy bemutassa a műfaj aktuális és kurrens hazai képviselőit, a klasszikusoktól az új kísérletekig, az idei év kiemelkedő újdonságaival együtt. Egyedülálló atmoszférájával és változatos programkínálatával felejthetetlen zenei élményt nyújt minden látogatónak, felfedezve a jazz új horizontjait.

Kézdy Luca

A klasszikus zenei képzettségű Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Saját projektje, a Santa Diver és szóló fellépései mellett számos zenésszel működött együtt különféle projektekben, elég ha Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Márkus Tibor, Borbély Mihály, Ágnes, Török Ádám, Tereskova nevét említjük. Az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban koncertezett, de számos külföldi jazz fesztiválon is fellépett, mint például a Chelsea Music Festival (NYC), Sparks & Visions Jazz Festival (DE) , Voll Damm Festival Jazz Vic (E), Gaume Jazz Festival (B), Südtirol Jazzfestival (IT) Cairo Jazz Festival (ET), Kietzsalon Festival (DE). 2017 márciusában önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. 2017- 2022 - Az év hegedűse, a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői vagy közönségszavazatai alapján. 2019-ben Artisjus Előadói díjban részesült. Első, Home című szólólemeze 2022 decemberében jelent meg, amit 2023 őszén az Unseen Landscapes követett, amivel párhuzamosan azonos című első önálló kiállítása is megnyílt. Az Eunic Berlin szervezésében létrejött Babylon Europa 2024 nemzetközi találkozóján Magyarország delegált művésze.

Kerub trió

Ágoston Béla sok szálon kötődik a Fonó Budai Zeneház-hoz.Például Lemezbemutatók - Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes, rendhagyó előadások - Oldás és Kötés, 50. születésnap - Monoton Koktél koncert. De nevéhez fűződik a Szaxofonó koncertsorozat kitalálása és megszervezése is. A Kerub megalakulása előtt Keönch László Farkas és Mizsei Zoltán a Makám tagjaiként a Fonóban léptek fel együtt a legtöbbször.  
A Kerub trió lassan 8 éve van jelen a szabad zenei színtéren. A muzsikustársak örömzenéjét már nagyon sok fesztiválon és helyszínen megtapasztalhatta a közönség. Felvételeik Cd-n és a zenemegosztó oldalakon is elérhető a Hunnia Records jóvoltából. Koncertjüket egy 2015-ben a Fonóból érkezett email ihlette, mondhatni: "message in the phono". Stílusok és emlékek összefonódásának lehetnek szem és fültanúi.

Ágoston Béla - furulya, duda, hulu, szaxofon, steel drum, elektromos balalajka, ének
Mizsei Zoltán - billentyűs hangszerek, ének
Keönch László Farkas - ütőhangszerek, ének

Jegyár: elővételben 2500 Ft, az esemény napján 3000 Ft