Jegyvásárlás

Következő események

Újbuda Jazz Fesztivál - Dresch Mihály Alternatív Kvartett, Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt

Az idei, immár 19. Újbuda Jazzfesztivál a Fonóban várja a jazz szerelmeseit. A fesztivál célja, hogy bemutassa a műfaj aktuális és kurrens hazai képviselőit, a klasszikusoktól az új kísérletekig, az idei év kiemelkedő újdonságaival együtt. Egyedülálló atmoszférájával és változatos programkínálatával felejthetetlen zenei élményt nyújt minden látogatónak, felfedezve a jazz új horizontjait.

Dresch Mihály Alternatív Kvartett

Borbély Mihály Balkán Jazz Project

A Balkán Jazz Project a nép- és világzene, a jazz és kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály lendületes zenekara, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Az együttes eddigi nagysikerű koncertjei - a világszerte elismert cimbalomvirtuóz, Lukács Miklós, a délszláv és görög zenék avatott tolmácsolója, György Mihály, a balkáni harmonikajáték mestere Agatics Krunoszláv, és a ritmusszekciót alkotó Horváth Balázs - G. Szabó Hunor tandem játékával fűszerezve - bizonyítják, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. Koncertjeiken a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. Nagysikerű, „Live at Fonó feat. Theodosii Spassov” c. lemezük a Fonó gondozásában jelent meg.

Az Újbuda Jazz Fesztivál színpadára különleges műsorral érkeznek, az évezredes tradíciókat a fesztivál szellemiségét tükröző kortárs kísérletekkel fűszerezve.

Borbély Mihály - fúvós hangszerek
Lukács Miklós – cimbalom
György Mihály – gitár, buzuki
Agatics Krunoszláv - harmonika
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob

Jegyár: elővételben 3000 Ft, az esemény napján 3500 Ft