Következő események

JAZZFEST BUDAPEST: Daveform Quintet feat. Góbi Rita

Szegő Dávid dobos, zeneszerző és Góbi Rita táncművész, koreográfus idén 10 éve, hogy együtt alkotnak. Közös létezésük során most először lesz találkozásuk színtere a modern jazz világa, hiszen eddig főként koncepcionális kortárstánc darabokon keresztül kapcsolódtak. 

A modern jazz műfajában alkotó Daveform Quintet egyedi módon ötvözi az amerikai, skandináv és balkán zenei elemeket, nagy teret engedve az improvizációknak is. A jazz balladától a kortárs komolyzenén át, a slampos groove-okig számos stílusban megvillantják eszköztáraikat a srácok. A zenekar névadója, zeneszerzője és dobosa Szegő Dávid, aki Oláh Krisztiánnal, Mester Dániellel, Subicz Gáborral és Hock Ernővel közösen olyan erőket szabadít fel, ami garantálja a kollektív eksztázist minden hallgató számára.

Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos részét kutatja. Előadásaival folyamatosan turnézik világszerte. Munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak.Társulati tevékenysége mellett rendszeresen hívják meg vendégkoreográfusnak kortárs színházi- és bábszínházi előadásokhoz. Munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták.

Szegő Dávid – dob
Mester Dániel – szaxofon
Subicz Gábor – trombita
Oláh Krisztián – zongora
Hock Ernő – nagybőgő

Jegyvásárlás a JAZZFEST BUDAPEST weboldalán

Jegyvásárlás