Következő események

JAZZFEST BUDAPEST: Ava Trio feat. Horváth Áron

AVA Trio – „THE GREAT GREEN” TOUR

„A csúcspontok közé tartozott az AVA Trio, a kontrabasszus, a szaxofon és a közel-keleti ütőhangszerek mámorító keveréke.” – Jazzwise Magazine

Az AVA Trio sikeres debütáló kiadványa, a Music from an Imaginary Land 2017-ben a legjobb debütáló album címet nyerte el olyan neves szervezeteknél, mint a National Public Radio (NPR), az All About Jazz és az El Intruso International Jazz Critic Pool. A zenekar több mint 100 koncertből álló turnét tett Európában és Kínában, részt vett a Jazzahead 2023-as programjában. Doronzo, Ekincioglu és Basile virtuóz módon kalauzolnak és navigálnak a Földközi-tenger gazdag és változatos hangzásvilágában. Az inzenzív turnézást követően jelent meg 2019-ben a második albumuk, a Digging the Sand. Ezt követte a 2023-as „Ash” című album, amely régizenei expedícióra indult Pompeji és Knossos ókori városaiba.

Negyedik albumuk „The Great Green” címmel 2024. március 8-án jelenik meg a Tora Records gondozásában. Egy kortárs eposz, amely az ókori Görögországban játszódik; egy olyan korban, ahol a „kék” szín nem létezett.

Horváth Áron a fiatal feltörekvő zenész generáció cimbalmosa. Alapfokú tanulmányait népzenészként kezdte Unger Balázs cimbalmosnál. Ezt követően Lukács Miklós kezei alatt kezdett el foglalkozni a klasszikus zenével középfokon. Számos népzenei, világzenei és jazz formációnak aktív tagja (Elán, Sarjú Banda, Ephemere, Intergeese) és állandó vendég zenésze. 2021 óta rendszeres vendége Dresch Mihály formációinak, azóta számos alkalommal a jazz műfajában is kipróbálhatta magát. Jelenleg a Zeneakadémia első éves hallgatója klasszikus cimbalom szakon, ahol Szalai Andrástól tanulhat.

Legfőbb célja, hogy műfajokon átívelve mutathassa be és népszerűsítse hangszere sokoldalúságát.

Giuseppe Doronzo – bariton szaxofon, duda, fuvolák
Esat Ekincioglu – nagybőgő, ütőhangszerek
Pino Basile – tamburello, cupafon, bendir
Horváth Áron – cimbalom

Jegyvásárlás a JAZZFEST BUDAPEST weboldalán

Jegyvásárlás