Jegyvásárlás

Következő események

Fuvalom

A Fuvalom együttes népdalokból építkező a capella formáció, mely néha kiegészül egy-egy hangszerrel, hangkeltő eszközzel. Feldolgozásaikban a magyar népzenei hagyományból ihletve szólaltatják meg a népzene eredeti és izgalmas karakterét. Énekelnek szerelemről, örömről, bánatról. Témáik között megtalálhatóak világi és szakrális anyagok egyaránt. Összeállításaik célja a népzenei értékének felmutatása mellett, a személyes érintettségük megéneklése.

"Valljuk, az igazi szívbéli éneklés képes újjászülni, elmélyíteni érzéseinket. Ha mindezt az ember magában átélheti, az egy csoda. Ha többen élhetjük át, még nagyobb csoda. S ez éppen elég egy életre szóló szép hivatásra."

Első lemezük Megfújnak azok a szelek címmel jelent meg. Itt hallhatók mindazok a fuvallatok, amelyek az elmúlt három évben érték őket. E mentén alakult ki feldolgozásaik hangzásvilága, a Fuvalom ars poeticája, melyben Dunántúl zegzugos játékosságától kezdve a Keleti Kárpátok misztikus vonulatáig hallatják népzenénk ezerarcú szépségét.

Tagok:

Bogdán-Egyed Réka
Kaczor Dorottya
Kakucs Katalin
Okos Viola
Szőcs Mária Stella

A koncertet a Berka Együttes moldvai és vonós táncháza követi.

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft