Jegyvásárlás

Következő események

Napfonat - Harmatcseppben él a világ bennem - lemezbemutató koncert

A Napfonat 2023 tavasszal megjelenő második nagylemeze a 4 őselem tematikája köré épül. Az együttes a Föld, Levegő, Tűz és Víz minőségeit kívánja énekhanggal közelebb hozni a hallgatóhoz és közösen felfedezni az életet adó elemekkel való kapcsolatot. Az őselemek a mindennapjainkban is jelen vannak, láthatatlanul működtetik a világunkat, döntéseinket. A középpontban változatlanul az 5 női hang és a ritmusok maradnak, de ezúttal a dalok nagy többsége zeneileg és szövegileg is saját szerzemények.

A Napfonat ütőshangszerekkel kiegészített, női a cappella együttes. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. Polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy, egyéni hang lép előtérbe. Ötük harmóniáját elemi ritmus kíséri. A Napfonat dalainak vibráló sokszínűsége az öt énekesnő hátteréből is fakad. Külön-külön is izgalmas zenei világokat, kultúrákat képviselnek a Felvidéktől Oroszországig, a poptól a kísérletező jazzig. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. 

Rendszeres fellépői a magyar könnyűzenei és világzenei fesztiváloknak, valamint koncerteztek már Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és 2022 telén Észtországban és Finnországban is bemutatkoznak.

Több alkalommal meghívott vendégei voltak Palya Beának, szerepeltek a Hangfoglaló 2020-as nyertesei között, énekeltek a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson Ferenc Pápa szentmiséje előtt a Hősök Terén Sena Dagaduval, felléptek a Művészetek Palotájában A népzene ünnepén, a Magyar Zene Házában, valamint a DAL 2022 döntőjébe is bekerültek a Mint a zápor c. dalukkal. Első lemezük, a Szól a Világ 2021 májusában jelent meg, melyet 2022-ben "az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele" kategóriában Fonogram díjra jelöltek.

Tagok: Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi, Volkova Krisztina 

A vendégek ezen az estén a lemezen is közreműködő zenészek lesznek: Palya Bea, Lantos Zoltán, Ölvedi Gábor és Simon Gyuri

Jegyár: early bird 4000 Ft, elővételes jegy 4500 Ft, aznapi jegy 5000 Ft

A program az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatásával valósult meg.