Jegyvásárlás

Következő események

Táncházak Éjszakája

XXXIII. Országos Szezonnyitó Táncház

Szeptember 10-én harmincharmadszor nyitjuk meg a táncházi évadot, a Fonó Budai Zeneházban. Kihasználva a helyszín adottságait, délután négytől hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal töltjük meg.

2022-ben ünnepeljük a városi táncház kibontakozásának fél évszázados jubileumát, mely eseménysorozat egyik kiemelkedő rendezvénye a Táncházak Éjszakája.

Kora délutántól interaktív családi örömzenével és örömtánccal, gyermektáncházzal és kézműves foglalkozásokkal várjuk a közönséget.

Az esti programokban a Kárpát-medence magyarságának táncai kerülnek terítékre idén is. Két külön teremben este nyolctól másnap hajnalig alapvetően a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be. A Fonó Pajtájában egymást váltják majd a magyar nyelvterület különböző tájegységei, amelyeken képzett táncpedagógusok élő zenére kalauzolják végig az érdeklődőket. A tánctanításokban a legjelentősebb budapesti és Budapest környéki tánccsoportok tagjai is részt vesznek. A Színházterembe várjuk azokat, akik elsősorban nem tanulni, hanem mulatni vágynak. Itt mezőségi, moldvai és gyimesi táncrendek váltakoznak egészen hajnalig. A táncházak mellett tervezünk az elmúlt ötven év táncházas életét átfogó – Táncház50 – könyvbemutatót, kiállítást és kerekasztal-beszélgetést, amelyre az induláskor jelenlévő személyiségeket, valamint a táncházmozgalom generációinak képviselőit egyaránt meghívjuk. A Táncházak Éjszakája a táncházas előadók bemutatkozásán túl arra is jó lehetőséget ad, hogy az újságok, a rádiók és a televíziók közvetítésével a szélesebb közvélemény is tudomást szerezhessen a táncházról, mint a hagyományokra épülő szórakozási formáról. A Táncház Egyesület hivatalos honlapja (www.tanchaz.hu) tartalmazza rendezvényünk részletes programját, időbeli és helyszín szerinti bontásban.

Jegyárak: elővételben 1.500,- Ft, a helyszínen 2.000 Ft.

10 éves kor alatt a rendezvényünk ingyenesen látogatható.