Jegyvásárlás

Következő események

Jazz előszilveszter

Dresch Mihály 1984-ben alakította meg első saját zenekarát. A Dresch Quartet az évtizedek során sok tagcserén keresztül ment, de mind a mai napig a magyar jazz egyik vezető zenekaraként szerepel a koncertéletben, járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. A jelenlegi felállásban az unikális, Kossuth-díjas fúvós partnere Lukács Miklós cimbalmon, Gyányi Marcell bőgőn és Csizi László a doboknál.

A tradicionális zenék ősisége, a klasszikus zene kifinomultsága, a rockzene energiái és Bartók gondolkodásának tisztasága jellemzi a magyar Söndörgő együttes, a nemzetközi világzenei színtér egyik legizgalmasabb, leginnovatívabb, legsikeresebb zenekarát. A Söndörgő tamburái ezúttal jazzes stílusban szólalnak meg, a virtuóz délszláv muzsika hazai képviselői új vizekre eveznek ezzel a koncerttel, de elképesztő zeneiségük mellett ez is nagyon jól áll nekik!

A ¡Nosnach minimál tangója New Yorktól Odesszáig, egyfajta kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. A dalokat is jegyző Móser Ádám (harmonika, accordina) és Kertész Endre (cselló) nem teketóriázik. Nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot és mindeközben egymást is igyekeznek lépten nyomon meglepni.

Jegyár elővételben 3000 Ft, helyszínen 3500 Ft