Jegyvásárlás

Következő események

Horváth Tojás Gábor Trió lemezbemutató koncertje

Megjelent a Horváth Tojás Gábor Trio negyedik lemeze „TRICKS” címmel a Hunnia Records gondozásában. Míg előző lemezük („Soundtrack”) amelyet Gramofon díjra jelöltek és Gábor-t megszavazták az év zeneszerzője kategória győzteseként a Jazzma.hu olvasói, a filmzenékből inspirálódott, és egy képzeletbeli nap történéseit mutatta be a dalokon keresztül, addig új lemezüket a bűvészmutatványok varázslatos világa és a kártyatrükkök ihlették.

Ebben a Trio jól megszokott ritmusszekciója is partnere volt a lemezen. Rendkívüli egymásra hangoltság, évtizednyi közös alkotás okán könnyedség és koncentráltság jellemezi felszabadult muzsikálásukat. Mindhárom zenész kiforrott egyéniség, Gálfi Attila dobjátéka, improvizációs készsége és szenzibilitása nem csak swing elemeket, de groove-osabb keményebb fordulatokat is hoz a sokszínűséget, ritmuskavalkádot kedvelő szerzői világba, amelyhez Horváth Balázs robosztus, rendkívül pontos érzékeny bőgő játéka társul.

A lemezen található kompozíciókat a játékosság, zenei humor és érzelmi színesség jellemzi. A pörgős, vidám, varázslatos ritmusváltásokban gazdag energiabombák mellett pedig nagyívű szólók és himnikus balladák is szerepelnek. Gábor szerzeményeire jellemző a “képfestés”, a hangulatok, érzelmek tiszta, hatásos megfogalmazása és tökéletes hangszeres kivitelezése.

Közreműködik:
Horváth Tojás Gábor – zongora
Horváth Balázs – nagybőgő
Gálfi Attila – dob

WEBSITE: https://www.horvathtojasgabor.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/tojasmusic/