Jegyvásárlás

Következő események

Fonó Duplázó: Ég Alatti 5, Rézeleje Fanfárosok

Ég alatti 5 és Ségercz Ferenc

Az Ég alatti 5 zenekar energikus muzsikáját hét éve hallhatja a közönség, 2015-ben éppen a Fonó színpadán mutatkoztak be először.

Azóta számos budapesti és vidéki helyszínen felléptek és olyan kiváló zenészekkel játszhattak együtt, mint Harcsa Veronika, Baló István, Ágoston Béla, Geröly Tamás vagy Ségercz Ferenc.
Műsoruk gerincét saját szerzeményeik adják, melyek stílusukban és lendületükben leginkább a ‘60-as évek hard-bop és modális jazz muzsikáját idézik, jellegükben mégis egyediek. Olykor természeti impressziókból és különböző népzenékből inspirálódva törekednek saját, organikus hangzásvilág kialakítása. A tagok közti barátság, valamint Udvardi és Baló egymásra rímelő kompozíciói szabad teret nyitnak az élő zene áramlásának.

Ezen az estén Ségercz Ferenc furulyással - a sepsiszentgyörgyi népzenei élet ikonikus alakjával - kiegészülve térnek vissza a szeretett bölcsőhöz, hogy bemutassák új, népzenei ihletésű műsorukat.

Udvardi Márton - trombita, szárnykürt
Ördög Krisztián - szaxofonok, fuvol
Ségercz Ferenc - furulyák, bolgár kaval
Baló Sámuel - zongora
Miskolczi Márk - nagybőgő
Baló István - dobok

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a "Legyen Öröm a Zene!" program keretén belül valósulhat meg.

Rézeleje Fanfárosok

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszunk együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházainkban és koncertjeinken azt a hangulatot idézzük meg, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű “muzică populară” dallamaival. A repertoárunk gerincét képző moldvai táncházi muzsikán túl szemezgetünk a Kárpát-medence, valamint Románia és a Balkáni országok zenei világából. Itthon egyedüliként alkalmazunk trombitát és tenorkürtöt ebben a műfajban, mely egyedivé teszi hangzásunkat a többi, hasonló stílusban játszó zenekar között. Zenekarunk rövid fennállása során számos budapesti és vidéki fesztivál, táncház és lakodalom mellett játszottunk a Kobuci Kertben, a kapolcsi Bondoró fesztiválon, a csángó zenei kultúra egyik központját jelentő Guzsalyas Csángó táncházban, a Tilos ElMaratonon, valamint a Tilos Rádió Népzenei Műsorában is. A zenekar hangszereléséből adódóan megszólal akusztikusan is, és alkalmas vonulás közbeni játékra.

Közreműködik:
Antonovits Bence - alt szaxofon
Benke Róbert - dob
Bereczki Bálint - tenorkürt
Békési László - tenor szaxofon/klarinét
Korsós Kinga - kobza, ének
Szabó Levente - harmonika
Udvardi Márton - trombita

Jegyár: 1000 Ft elővételben, 1500 Ft a koncert napján

PKÜ_logo_RGB-02.png

emmi_logo_szines-1.jpg