Jegyvásárlás

Következő események

Fonó Duplázó

Domog (MONG), Tengri

Domog

A Domog zenekart 2006-ban alapították. A zenei együttes Morin Khuur (nemzeti hangszer), a Khöömei (nemzeti hangszer), az Ikh Khuur (nemzeti hangszer) és a citerásokból áll. A zenekar több mint 30 országban lépett már fel Ázsiában, Európában és Amerikában.

Néhány zenei siker a sokból:
A 2010-es kanadai téli olimpia megnyitóján ők léptek fel.
Bulgária Népművészeti Világdíja 2013.
Az osztrák F. Schubert verseny 2013-as nagydíja.
2014-ben elnyerték Mongólia legjobb zenekarának díját.

Tengri

TENGRI - Mindenség - című egyedülálló zenei alkotás lemezbemutatóján Kanalas Éva énekel Benkő Róbert bőgős, valamint Pozsár Máté zongorajátékának kíséretében, annak a zenei alkotói folyamatnak a szellemiségében, amit az új CD kiadványon is hallhatunk. Improvizációk népdalokra, a zenei költészet szőttes világában, amely rituális színházi közegbe vezeti majd el a hallgatókat. Tengri, türk szó, jelentése mindenség.

20200205_153402-COLLAGE.jpg

Szabados György és Kanalas Éva koncertje egy teljesen eredeti zenei világot szólaltat meg. Szabadost mélyen inspirálta az az erős, ősi tiszta hangi világ, ahogyan s amit Kanalas Éva énekel. A Kelet-Ázsiáig visszanyúló és az archaikus énektechnikát őrző és igénylő stílus látszólag ellentétes Szabados hangzásvilágával, de rögvest kiderül, hogy a kettő végül is összetartozik és teljes harmóniában van. Kanalas kötött népdalait Szabados szabad zenéjének világával veszi körül. E zenei költészet térben és időben rendkívül tágas zenei élményt nyújt hallgatójának. Semmi sincs, amit ne rostálna lassan át, és ne kötne bele jellegzetes zenéjébe. S csak csodálni lehet Kanalas Éva hallását, a zavartalan magabiztosságot, ahogyan énekét ebben a "szőttes közegben" oly magától értetődően zengeti. 

84224523_623354674876167_7088764417340342272_n.jpg

Fellépnek:
Kanalas Éva - ének
Benkő Róbert - nagybőgő
Pozsár Máté - zongora

Ajánló videó itt elérhető >>>