Következő események

FolkEmbassy Klubest

Revival Adatközlők

vendég: Kása Béla

Harmadik évadát kezdi meg a Fonóban Rosonczy-Kovács Mihály zenekara, a FolkEmbassy klubestje, amelyet 2022. júniusáig minden hónap utolsó szerdáján tartunk a Fonó Szerda keretében. Ez alkalommal a "Revival adatközlők" beszélgetés vendége Kása Béla fotográfus, számos legendás népzenész-portré készítője.

Saját tevékenységének kezdeteiről így mesél: "Ekkor villant be, hogy miért nem fényképezi ezeket az embereket senki? A világ nem tud róluk semmit… Hogy ilyen silány, szakadt és egyszerű hangszereken úgy tudnak játszani, hogy a szívünk belesajdul. Százévesnek tűnő hangszereikkel esküvőket muzsikáltak végig, és
könnyeket csaltak a szemünkbe. Milyen jó lenne, ha megmaradna róluk valami… legalább egy fotó! "

A zenész, énekes, táncos hagyományőrző mesterek – oly életidegen elnevezéssel: adatközlők – sorra költöznek az égi táncházakba... A táncházmozgalom első generációinak azon ikonikus képviselőivel beszélgetünk róluk, akik közvetlen közelségükben ismerhették meg azt a paraszti világot, amelyben táncaink, dalaink születtek. Az általuk közvetített történetek, élmények, tapasztalatok mindnyájunk számára útmutatással, szellemi táplálékul szolgálhatnak. A sorozat eddigi vendégei voltak mások mellett: Bognár Szilvia, Lakatos Mónika, Navratil Andrea, Csoóri Sándor, Éri Péter, Major Levente, Nagy Gábor, Szerényi Béla.

Házigazda: Rosonczy-Kovács Mihály és a FolkEmbassy

Jegyár: 1000 Ft