Jegyvásárlás

Következő események

Több, mint tíz éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. A Berka klubok táncházaiban mind a moldvai, mind pedig a népi vonós zenére táncolni vágyók találnak lehetőséget, hiszen két teremben megy a tánc egész este. A Nagyteremben Gyurka Fábián táncmester és a Berka jóvoltából moldvai táncházi hangulatokkal, az Előtérben vonós táncházi muzsikával várunk minden érdeklődőt!

A vonós táncház házigazdája: VIZELI BÁLINT ÉS ZENEKARA

A moldvai táncház házigazdája: BERKA

A 2008-ban alakult Berka tagjai nemrég ünnepelték a zenekar tizedik születésnapját. Az igen változatos moldvai csángó dallam- és táncrepertoárral az elmúlt évtizedben sokat foglalkoztak a zenekar tagjai. E tájegység iránti szeretetüket és tiszteletüket immár egy évtizede tartó, kéthetente megrendezésre kerülő táncházsorozatukkal igyekeznek kifejezni. Egy évtizedes munkásságuk eredménye több mint 500 felnőtt és gyerek táncház, 2 nagylemez, valamint a 2014-ben megjelent „Felsütött a nap az égre” népzenei Karaoke DVD Moldva tájegységének tolmácsolása. A zenekar az elmúlt években nagy sikerű koncerteket, táncházakat tartott Európa 8 országában. Koncertjeik alkalmával a repertoárban feltűnik a gyimesi, felcsíki, somogyi muzsika is, de szívesen játszanak középkori muzsikát is.

"Zenekarunk felállása az elmúlt évben sokat alakult, változott. Igyekszünk a Berka közösség korábbi és jelenlegi aktív tagjaiként őrizni a szakmai tudást, zene iránti szeretetet. Ami azonban minden szakmai szempontot felülír zenekarunk filozófiájában, az a zenekaron belüli baráti szálak ápolása, családjaink bevonása ebbe a közösségbe, és gyermekeinknek a népzene iránti szeretetünk továbbadása."

Tagok:
Tóth Dorottya – ének
Barna György - hegedű
Botlik Dávid – koboz
Endrődi Szabolcs – furulya, kaval, duda
Szalai-Gindl János – furulya, kaval, tilinkó
Walch Márton – dob, gardon, doromb

19:00 Berka együttes adventi koncertje
20:30 Berka együttes moldvai és vonós táncháza

Jegyár: elővételben 1300 Ft, a koncert napján 1500 Ft