Következő események

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep! Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót. A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával, valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

Jegyár: 1000 Ft


A Bajkó Zenekar 2013 tavaszán, Budapesten, lelkes, muzsikát kedvelő, vidéki fiatalokból alakult. Közös nyelvünk a magyar népzene. Az együttes tiszta forrásból merített dallamokat szólaltat meg, a Kárpát-medence számos szegletéből. Nemrégiben jelent meg első lemezük Párosan címmel, melyre párosával válogattak összeállításokat Erdély számukra legkedvesebb vidékeiről.
Mit is jelent az a szó, hogy bajkó? A szónak két jelentése ismert. A Debreceni Cívis Szótár szerint (paszománykészítéshez használt) jó minőségű arany, a Magyar Néprajzi Lexikon szerint pedig fekete gallértalan, gyönggyel és selyemszalaggal díszített női ujjas.


A zenekar tagjai:
Kálmán Bence – hegedű, Horváth Balázs – hegedű, Weingart Csaba – brácsa, Varga Balázs – bőgő


Az Ördöngös zenekar tagjai a szamosújvári Téka Alapítványban indított zeneoktatás által kezdtek el népzenét tanulni a Harmadik zenekar irányítása alatt. A válaszúti és szentkirályi táborok alkalmával boronálódtak össze, 2015-re már Ördöngösként működtek. 2017-ben jelentkeztek a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutatóra, ahol a döntőbe jutottak. Azóta is elsődleges hobbiként, minél magasabb szinten igyekeznek folytatni az együtt muzsikálást, hiszen saját bevallásuk szerint ez által tudnak kibontakozni és igazán magyarnak lenni.

A zenekar tagjai:
Miklósi Hunor - hegedű, Szabó Bence - hegedű, Filep Zoltán Balázs - brácsa, Szigeti Nimród Szilamér - brácsa, Szabó Szilárd Sándor - nagybőgő

Táncokat tanít: Kiss Zsolt

Jegyvásárlás