Következő események

Második alkalommal kerülnek a Fonó Budai Zeneház falaira Horváth Orsolya és Bánhelyi József fotói. Feketén Fehéren címet viselő kiállításuk szeptember 16-tól október végéig tekinthető meg a Fonó nyitvatartási idejében.

„A fényképészet összetartó ereje csodákat épít. Közösséget, szeretetet, barátságot. Teszi azt úgy, hogy a fényképész, mikor a keresőbe néz, teljesen egyedül van. Nincs senki más, aki azt akkor és ott látja. Magányos dolog. Mert nincs lehetőség társas kukucskálásra. Mikor ez elérkezik, akkor a kép már Isten tudja mióta elkészült.

A mai digitális világban a kiállítások egyre nagyobb szerepet kapnak ebben a közösség építésben. Mikor többen nézik, a múlt emlékét, a múltnak század másodpercnyi emlékét, akkor a fotós magánya társakra lel. Olyanokra, akikkel szavak nélkül egyre gondol. Egyre. És nincs nagyobb örömünk. A kép elérte célját. A kép elérte nézőit.
Érjenek el ezek a képek is mindenkit, úgy, ahogy az önmagának a legjobb. Legyen szótlan beszélgetés. De lehet kimondott kérdés is. Mert azzal épül minden.” Bánhelyi József

„Varázslat a fényképezés, mert ahány fotós, annyi szemlélet, annyi lehetőség az élet csodáinak megörökítésére. Lehetőség, hogy ezáltal olyan szemmel nézzünk a világra, ahogyan még esetleg eddig nem, vagy megálljunk egy kicsit szem-l-Élődni.
Varázslat, hogy játszhatunk a fényekkel, árnyékokkal, színekkel, vagy fekete-fehérrel, és megannyi lehetőséggel, amit a fényképezőgép és tartozékai lehetővé tesznek. Ezáltal kiemelve a mondani valónkat. Készíthetünk valós, vagy akár teljesen elvont, szürreális képeket is.
Varázslat a fénykép, mert lélektől lélekig hat. Éljük meg együtt azt, amit nem lehet szavakba összesűríteni.” Horváth Orsolya