Zenész-barátokkal ünnepelnek a Budapest Parkban, velük lesz Mező Misi, Járai Márk, Punnany Massif, a Bohemian Betyars és Szirota Jennifer is a színpadon!

2022. július 21. Budapest Park

Vallják, hogy másokkal kétszáz év alatt sem történik annyi minden, mint velük 30 év alatt, hogy a zene öröm és a közönség élteti őket és hogy leginkább így lehet lebontani az előítéleteket. Magyarország legeredetibb tradicionális cigány zenét játszó zenekara hatalmas bulikat zenél a világ minden pontján, lemezeik rendre felkerülnek a toplisták dobogósai közé, ők pedig a mai napig visszajárnak Paszabra, ahol a családi zenekar egy része ma is él. Az évfordulót a Budapest Park színpadán ünneplik meg július 21-én olyan vendégekkel együtt, mint Mező Misi (Magna Cum Laude), Járai Márk (Halott Pénz), Punnany Massif, a Bohemian Betyars és Szirota Jennifer (Zenevonat). A koncertet különleges és a zenekar életében eddig soha nem látott látványvilág kíséri majd!

A Parno Graszt körülbelül 30 éves, mert attól függ, honnan számoljuk az együttes létrejöttét: amikor a paszabi fiatalokból a mostani zenekarvezető, Oláh József édesanyja megalakította az akkori együttest összeszedve a faluban élő gyerekeket, vagy amikor az első lemezük megjelent és elkezdtek koncertezni. A lényegen nem változtat: három évtizede robbatja a hangulatot a zseniális banda a hazai és a nemzetközi fesztiválok színpadain, zsebeli be a díjakat és toplistás helyezéseket.

A zenekar tagjai a Nyíregyházától 15 km-re lévő Paszab faluból származnak és a család tagjai a mai napig ott élnek. 2002-ben robbantak be a köztudatba, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított legrangosabb nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe 7. helyére került. Azóta számtalan díjat, elismerést gyűjtöttek be, zenéjükkel bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes országában, Kínában, Indiában, az USA-ban, Mexikóban, Dél-Koreában, Izraelben.

A zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk is van (Quimby, AC/DC, stb. dalok). 2016-ban a „Már nem szédülök” c. szerzeményük „A Dal” Eurovizíós Dalfesztivál válogatójának döntőjébe.

Parno Graszt 30

2022. július 21.

Kapunyitás: 18.00

Budapest Park vendégek:
Mező Misi (Magna Cum Laude)
Járai Márk (Halott Pénz)
Punnany Massif
Bohemian Betyars
Szirota Jennifer (Zenevonat)

Jegyek, részletek itt »» https://www.budapestpark.hu/events/parno-graszt-30-20220721