Paár Julcsi 2023 szeptemberében megjelent, szám szerint harmadik gyereklemeze Fonogram-díjas lett a gyermekzenei kategóriában, a Rókatánc az év legjobb gyerekalbuma! Az öt jelölt között két Fonós kiadvány szerepelt, a Rókatánc mellett Korpás Éva Piripotty című lemeze is a legjobb öt album között foglalt helyet.

A Rókatánc koncerteket eddig több ezer gyermek és család élvezhette Magyarország mellett Szlovákia és Szerbia magyar lakta területein. Zenei anyagából készült már oktató, fejlesztő-pedagógiai és terápiás segédanyag. A lemez kapható a Fonó kiadó webshopjában és a terjesztőknél. Paár Julcsi és a Rókatánc válogatott művészekből álló csapata legközelebb Budapesten, a Kobuci Kertben varázsolja el népes rajongótáborát Gyermeknap alkalmából! Paár Julcsi rendszeresen tart foglalkozásokat a Fonóban, ahol legközelebb május 24-én lépnek színpadra.

Az népszerű előadóművész és zeneterapeuta a Kerekerdő (2019, Fonó) és a Kerekutca (2021, Fonó) c. lemezek után a Rókatánc című albumon is egy mesével készült hallgatósága számára. A Rókatánc egy magával ragadó, nép-és világzenei elemekből szövetelt, táncos, mesés kavalkád. A virtuóz zenészek - Szakál Tamás (hegedű, ének, mese), Kováts Gergő (tenor-és szoprán szaxofon, basszusklarinét), Szabó Dániel (cimbalom), Könczei Bálint (brácsa), Bognár András (nagybőgő) - a dinamikus és humoros táncszínházi elemek - Csiki Gergely táncművész, néptáncpedagógus által mozgásba foglalt - lendületes sodrású játék impulzív, korosztályokon átívelő mesevilágot teremtenek a lemez alapján készült színpadi előadás során. Nem csoda hát, hogy a történet szereplői és az őket minden kalandban végig kísérő muzsikusok mellett, a közönségből is előbújik a világot felfedezni vágyó gyermeki én, vagy egy merész, mindre elszánt róka.

Az albumot 2023 tavaszán a Pannónia Stúdióban rögzítették. Az egyedi tervezésű, Szert-Szabó Dorottya által illusztrált borító különleges vizuális élmény is egyben, amely egy társasjátékot is rejt magában az egész család számára.

Paár Julcsi ebben a videóban mond köszönetet alkotótársainak a Fonogram-díjátadó kapcsán:

https://youtu.be/29TeCuuXrUc

„Úgy érzem odabent örök-gyerek maradok! A mai napig elvarázsolnak a mesék, magával ragad az önfeledt játék öröme, megérint, felemel, összerendez a dal. A próbafolyamatok, koncertek, előadások során észrevétlen átváltozom; új minőségek bújnak elő belőlem.” – vallja Paár Julcsi.

„Semmi sem állandó, csak a változás maga” - mondhatnánk vigaszként hőseinknek, akik akarva, akaratlanul - vagy talán a rókáknak köszönhetően - sodródnak kalandokba, követnek el baklövéseket kerekítik újra életüket. Megtorpannak, ilyen-olyan döntéseket hoznak, és megesik, hogy járatlan utakra tévednek. Tévedéseik emberiek, a belőlük születő megoldásaik játékosak. Játszani pedig emberi dolog, így hát: Játékra fel!” (részlet a lemezborítóról)

A felvételek 2023 tavaszán a Pannónia Stúdióban készültek. Felvétel, hang utómunka és mastering: Mohai György. Zenei rendező: Paár Julianna. Illusztráció: Szert-Szabó Dorottya. Nyomdai előkészítés: Kiss Dóra, Szilasi Marianne.